به گزارش روابط عمومي ميراث فرهنگي آذربايجان غربي مديرکل ميراث فرهنگي آذربايجان غربي بااعلام اين خبرگفت:باتوجه به جايگاه مسجداعظم اروميه درجريان مبارزات مردم مسلمان اروميه درمبارزه با رژيم پهلوي ،نقش محوري آن درساماندهي حرکتهاي مردمي و آغاز مبارزات مسلحانه با اين رژيم،پرونده اين مکان- رويداد تاريخي براي ثبت درفهرست ميراث معنوي کشورتکميل و به دفترثبت آثارتاريخي،فرهنگي و طبيعي سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي وگردشگري کشورارسال شد.

اسدالهگ عليزاده افزود:يکي از چهره هاي شاخص دوران انقلاب اسلامي،حجت الاسلام غلامرضا حسني–نماينده ولي فقيه وامام جمعه اروميه-است که درقالب حرکتهاي انقلابي،سخنراني،ساماندهي تظاهرات و راهپيماييهاي مردمي عليه رژيم ستمشاهي با محوريت مسجد اعظم اروميه نقش بارزي در شکل گيري و هدايت حرکتهاي مردمي در جريان انقلاب اسلامي دارد.

وي بيست و سوم آذرسال هزار و سيصدوپنجاه و هفت را نقطه عطفي درحيات تاريخي اين مکان بطور خاص و تاريخ انقلاب درآذربايجان غربي بطورعام خواندوافزود:در اين روز با اطلاع مردم از حمله نظامي نيروهاي پياده نظام ارتش و6دستگاه تانک به سمت مسجد و صفوف مبارزان،اين مکان شاهد تجمع مردم به رهبري حجت الاسلام حسني،سنگربندي درپشت بام واطراف مسجداعظم وانسدادمعابرمنتهي به آن بودکه دراين رويداد، باشليک يک گلوله تانک- که به فاصله يک متري از بالاي سر حجت الاسلام حسني عبورکرده و به گنبد مسجد اعظم اصابت کرد و از سوي ديگر خارج شد-و تير اندازي به تظاهرکنندگان، شش نفر از تظاهرکنندگان به شهادت رسيدند.

عليزاده در ادامه افزود:مردم مبارز اروميه به رهبري حجت الاسلام والمسلمين حسني مجاهدنستوه اقدام به مقابله مسلحانه با نيروهاي رژيم و توقف اين حمله و هلاکت تعدادي از نظاميان نمودند.

اين پرونده که درتکميل آن ازکتاب خاطرات و مشاهدات عيني حجت الاسلام غلامرضا حسني،مصاحبه با برخي از مبارزان انقلابي و ساير منابع مردمي استفاده شده دردفترثبت آثارتاريخي،فرهنگي و طبيعي سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري کشور در حال بررسي است.

اين مسجد که در خيابان بعثت(عسگرآبادي)و مجاورت بازار تاريخي اروميه قراردارد ودر ميان مردم به مسجد بازارباش و عسگرآبادي موسوم بوده، در سال 1351 شمسي به اهتمام اهالي اروميه تجديد بنا و به مسجد اعظم تغيير نام يافت./106

انتهای پیام/

کد خبر 1389032352